Skip to content

IN SAMENWERKING MET

DELA
care assistance

Uitvaartzorg

Via een periodieke bijdrage bespaart  u uw nabestaanden later kosten en zorgen van uw uitvaart. Dat is een hele geruststelling

Wat kost een uitvaart precies in 2021?

De uitvaartkosten variëren vandaag behoorlijk. Vandaag kost een uitvaart gemiddeld €7000 en meer, dit zonder koffietafel, rouwjuwelen of concessies.

Een begrafenis kost vandaag al snel tussen de € 6.000,- en € 12.000. Terwijl een crematie kost tussen de € 6.000,- en € 9.000 ligt.

 

uitvaart

Maar wat kost een gemiddelde uitvaart nu precies? 

Dat is wat wij in dit artikel gaan uitleggen, de verschillende uitvaart kosten zoals grafkosten (en deze grafkosten verschillen ook per gemeente en die prijzen liggen ongeveer tussen de € 800,- en € 7.000, dit enkel voor de grafkosten), bijkomende kosten zoals rouwvervoer, rouwjuwelen, overlijdensadvertenties en andere onkosten worden extra aangerekend.

Uitvaart kosten stijgen Jaarlijks

Veel mensen onderschatten hoe duur een uitvaart is, en deze kosten blijven daarbij jaarlijks stijgen. Alle uitvaarten hebben een aantal basiskosten, deze worden ook start-pakketen genoemd. Zo heeft de uitvaartverzorger bijvoorbeeld een vast tarief voor zijn of haar diensten, de kosten zijn gelijk voor zowel een crematie als een begrafenis. Dit is een meerprijs tussen de 1900 € a 2200 €.

De basispakketten van de uitvaartondernemingen verschillen wel van elkaar. Bij de ene uitvaartonderneming zit de rouwauto, simpele kist, het opbaren en verzorgen van de overledene en een condoleanceregister in het basispakket. Terwijl andere uitvaartverzekeraars extra kosten rekenen voor het opbaren, de kist, de auto en het regelen van de wettelijke formaliteiten.

Wie betaalt de uitvaart precies?

Dat ligt aan de verzekering die u gekozen hebt. Doorgaans betaald de uitvaartverzekeraar alle kosten van de uitvaart ter hoogte van het verzekerd kapitaal. Het kan zijn dat u een andere dekking hebt gekozen waarbij de nabestaanden een kapitaal krijgen uitgekeerd na overlijden. Op dat moment betalen de nabestaanden zelf de uitvaart.

Hoe verkrijgt U de juiste informatie?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek. Onze telefoonnummers zijn: 0478281383 of 0495850222.